Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 150 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 4 œufs
- 80 g de farine de blé
- 50 g d'amandes en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1566 kJ / 371 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Gâteau au citron
2h
Gâteau au yaourt
1h 40min
Biscuits au beurre
50min
Gâteau aux pommes
1h
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Riz à la tomate
30 min
Muffins aux pépites de chocolat
1h
Pâte à gaufre
1h 30min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Cake surprise
2h