Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, et un peu pour le moule
- 2 gros œufs (63-73 g)
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
-
1
c. à café d'extrait naturel de vanille
lub 1 c. à café de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 404 kJ / 97 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
-
Basiques - Gâteaux et biscuits 11 Przepisów, Francja
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Madeleines aux pépites de chocolat
1 Std.
Cookies aux pépites de chocolat
50 Min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Chouquettes
1 Std.
Muffins aux pépites de chocolat
1 Std.
Quatre-quarts
55min
Gâteau express
40 Min
Financiers
30 Min
Sablés bretons
50 Min
Pâte à gaufre
1 Std. 30 Min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min