Velouté de tomates à la crème

Velouté de tomates à la crème

4.5 530 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en huit
  • 1 gousse d'ail pelée et dégermée
  • 1 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 1 boîte de tomates pelées au naturel (800 g), avec leur jus
  • 250 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. et 1 filet pour la finition
  • persil frais ciselé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 494 kJ / 118 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...