Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chile poblano, sin rabo ni semillas, cortado en trozos
- 70 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite
- 160 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 360 g de agua
- 1 ½ cdita de sal fina
- 2 ramas de cilantro
- 200 g de pasta seca, tipo fusilli
- queso parmesano, rallado, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles rojos
25 Min
Chilaquiles divorciados
1 godz.
Carnitas de atún
40 min
Sopa de tortilla
40 min
Salpicón de res
1 godz.
Rajas con queso
25 Min
Yakimeshi vegetariano
35 min
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Enchiladas suizas
1 godz.
Picadillo con rajas
25 Min
Tostadas de picadillo
1 Std. 10 Min
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min