Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 700 g de tomate verde
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 40 g de chile cuaresmeño
- 2 cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de azúcar
Tortitas
- 1000 g de agua
- 1 cucharada de sal gruesa
- 2 hojas de laurel, secas
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 700 g de falda de res, en trozos medianos
- 4 claras de huevo
- ½ cucharadita de sal
- 4 yemas de huevo
- 500 g de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2528 kJ / 602 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 分钟
Pollo encacahuatado
45 分钟
Chicharrón en salsa verde
35min
Salpicón de res
1 Std.
Pacholas
35min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Enchiladas suizas
1 Std.
Bistec de res en salsa de chipotle
30 Min
Tortitas de pollo en salsa verde
1 Std.
Tostadas de picadillo
1hod. 10min
Caldo tlalpeño
1小时 20 分钟