Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 1 lata de confit de pato (peso neto 870 g — peso escurrido 470g)
- 250 g de cebolla roja en trozos
- 1 diente de ajo
- 2 peras maduras (medianas)
- 4 ciruelas pasas sin hueso en cuartos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 70 - 80 g de foie mi-cuit de pato en trozos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Canelones
- mantequilla
- 12 placas de canelones
Salsa
- 200 g de vino Pedro Ximénez
- 2 naranjas
- 1 limón
- 10 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 201.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Solomillo de cerdo con crema de hinojo y puré de chirivías
1j
Tarta flambeada de gorgonzola, pera y nueces
1j
Rigatonis rellenos de pollo de corral
40min
Bacalao al aroma de cítricos (Al vacío)
1j
Sorpresas de pollo con cebollitas caramelizadas
1j
Crème brûlée de foie con mermelada de higos
2h 10 min
Berberechos al cava
25 menit
Lasaña boloñesa con setas
1 godz. 45 min
Bacalao con samfaina
1j
Coca de cebolla caramelizada con higos y sobrasada
1 Std. 15 Min
Brandada de bacalao al estilo portugués
1 Std. 30 Min
Canelones con ceps al foie
2 godz. 50 min