Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 1 lata de confit de pato (peso neto 870 g — peso escurrido 470g)
- 250 g de cebolla roja en trozos
- 1 diente de ajo
- 2 peras maduras (medianas)
- 4 ciruelas pasas sin hueso en cuartos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 70 - 80 g de foie mi-cuit de pato en trozos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Canelones
- mantequilla
- 12 placas de canelones
Salsa
- 200 g de vino Pedro Ximénez
- 2 naranjas
- 1 limón
- 10 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 201.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 min
Sopa de galets rellenos de foie
1h 45min
Salmorejo con helado de mascarpone e Idiazábal y crujiente de ibérico
6 godz. 45 min
Solomillo de ternera con salsa de cerezas al Oporto
30 min
Bombones de gambón y su bisque
1h 50min
Sopa fría cocktail
2 godz. 5 min
Vieiras con dos salsas
45 min
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1h 10min
Vasitos ratatouille con gelatina de tomate
2 godz. 35 min
Parmentier de batata y pato confitado
50min
Canelones de carrilleras con setas
2 godz.
Turrón de foie, cebolla frita y mango
3 godz. 15 min