Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de caballa fresca limpia (sin cabeza ni tripas), de más de 250 g c/u
- 1 chorrito de vinagre
- 300 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 4 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de granos de pimienta negra
- 2 hojas de laurel secas
- 250 - 300 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 9617 kJ / 2301 kcal
- Białko
- 188 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 172.07 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo a la sal con mayonesa de ajo negro
50min
Huevas en escabeche de tomate
12 godz. 30 min
Fumet de pescado y gambas
20min
Salmón en escabeche con caramelo de aceituna
72 Std. 30 Min
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26h 10min
Sardinas en escabeche
48 godz. 25 min
Calamares a la americana
50min
Bonito en escabeche
24hod. 25min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2 godz. 30 min
Buñuelos de bacalao especiados
1 godz.
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17 Std.
Almendras fritas
15 Min