Urządzenia i Akcesoria
Pici all'aglione
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porzioni
Składniki
Pici
-
500 g farina tipo 0
-
200 g di acqua
-
1 uovo medio
-
100 g olio extravergine di oliva + q.b.
-
1 pizzico di sale
Salsa all'aglione
-
4 spicchi di aglio tipo aglione
-
15 g olio extravergine di oliva
-
500 g di pomodori a pezzi
-
½ cucchiaino di sale
-
½ peperoncino piccante rosso, fresco a pezzi
-
acqua q.b.
-
farina di mais q.b.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
22.1 g
Kalorie
3644 kJ /
871 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
9.3 g
Węglowodany
133.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Incaricate in cucina
9 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Pappa al pomodoro con stracciatella
45min
Gnudi toscani
40min
Pan co' Santi
7h
Peposo toscano
1h 30min
Crostini con crema di milza
1h
Lampredotto
1h 20min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Schiacciata con l'uva
2h
Paté di fegatini
30min
Schiacciata fiorentina
50min
Bozza pratese
2h 45min
Pappa al pomodoro
35min