Urządzenia i Akcesoria
Pici all'aglione
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porzioni
Składniki
Pici
-
500 g farina tipo 0
-
200 g di acqua
-
1 uovo medio
-
100 g olio extravergine di oliva + q.b.
-
1 pizzico di sale
Salsa all'aglione
-
4 spicchi di aglio tipo aglione
-
15 g olio extravergine di oliva
-
500 g di pomodori a pezzi
-
½ cucchiaino di sale
-
½ peperoncino piccante rosso, fresco a pezzi
-
acqua q.b.
-
farina di mais q.b.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
22.1 g
Kalorie
3644 kJ /
871 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
9.3 g
Węglowodany
133.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Incaricate in cucina
9 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Pappa al pomodoro con stracciatella
45 min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Pan co' Santi
7 godz.
Lampredotto
1 godz. 20 min
Crostini con crema di milza
1 godz.
Gnudi toscani
40 min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Pappa al pomodoro
35 min
Schiacciata fiorentina
50 min
Paté di fegatini
30 min
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Castagnaccio
1 godz.