Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pici
- 500 g di farina tipo 0
- 200 g di acqua
- 1 uovo medio
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 pizzico di sale
Salsa all'aglione
- 4 spicchi di aglio, tipo aglione
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- ½ peperoncino piccante rosso, fresco, a pezzi
- acqua q.b.
- farina di mais q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3644 kJ / 871 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 133.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciata fiorentina
50 min
Pappa al pomodoro
35 min
Crostini con crema di milza
1h
Lampredotto
1 godz. 20 min
Bozza pratese
2h 45min
Gnudi toscani
40 min
Schiacciata con l'uva
2h
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Pan co' Santi
7ωρ.
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Paté di fegatini
30 min
Castagnaccio
1h