![Florentinos Florentinos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3574F56-E202-4406-869A-D45AD0D45901/Derivates/9e78ccc7-2bec-4ae4-86fd-f14ab6f5f047.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de azúcar
- 80 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
- 40 g de pasas sin semillas
- 150 g de cerezas confitadas en mitades
- 25 g de pipas de girasol
- 1 cucharadita de jengibre en polvo
- 25 g de harina de fuerza
- 100 g de almendras laminadas
- 50 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 467 kJ / 112 kcal
- Białko
- 1.46 g
- Węglowodany
- 9.78 g
- Tłuszcz
- 7.42 g
- Błonnik
- 1.37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10 min
Bizcocho veteado
2h
Tarta de nuez
1 godz. 15 min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Milhojas de crema y toffee
2h 30min
Bombones de toffee
3h 15min
Mierensinas
1j 10 menit
Bavaroise de naranja
5h 15min
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45 min
Barritas de chocolate y caramelo
4 Std. 30 Min
Tarta helada de dulce de leche condensada
9h
Crème brûlée
4 Std. 30 Min