Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de azúcar
- 2 huevos a temperatura ambiente
- 1 cucharada de piel de limón rallada
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente
- ½ sobre de azúcar vainillado (5 g)
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de licor de anís
- 220 g de harina de fuerza
- 220 g de harina de repostería
- 40 g de almendras enteras con piel tostadas
- 20 g de piñones
- 20 g de frutas confitadas variadas troceadas
- 30 g de pasas sultanas sin semillas
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 210 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette de cebolletas y queso con mayonesa de tofu
1h 15min
Rollitos caramelizados
2h 30min
Kouign-amann
4h 10min
Stollen de chocolate
2 godz.
Mierensinas
1h 10min
Panecillos de San Ignacio
25h
Cassata siciliana
6h 30 min
Focaccia dulce de avellanas
2h 45min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45min
Trenzas de avellana
1 godz. 45 min
Panzerotti a la romana
1h
Amaretti
1h 20 min