Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 330 g de harina de repostería
- 170 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
- 80 g de azúcar glas
- 1 huevo
Compota de manzana
- 1 - 2 manzanas reineta sin piel ni semillas y en trozos (aprox. 200 g)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharada de azúcar
- 1 cucharada de agua
- 1 pellizco de azúcar vainillado
Relleno
- 120 g de avellanas tostadas
- 120 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 1 huevo
Montaje y decoración
- ½ manzana cortada en láminas finas
- 12 - 16 avellanas tostadas
-
1 - 2
cucharadas de jalea de manzana para dar brillo
lub 1 - 2 cucharadas de mermelada de albaricoque
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2544 kJ / 608 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelés
26 Std.
Cremadillos
3h 50min
Tarta de ciruelas
1 godz. 5 min
Crema pastelera
10 Min
Bizcocho de manzana
1 Std.
Cake de naranja confitada y almendra
3 Std.
Vallobinas
55 min
Panecillos de San Ignacio
25h
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Cubiletes (Asturias)
1 Std. 50 Min
Cake especiado de Navidad
3h 50min
Tarta de naranja
5h