![Herraduras de mazapán Herraduras de mazapán](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB8B225B-4374-4FE4-AEE7-3A39EEA3FB4F/Derivates/1e4b2d8e-0c84-4874-8768-408dd24cef2d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de azúcar
- 1 tira de piel de limón (solo la parte amarilla)
-
3 - 6
almendras amargas crudas
lub 3 - 6 gotas de extracto natural de almendra - 150 g de almendra molida
- 50 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 15 g de licor de almendra (p.ej. amaretto)
- 100 g de claras de huevo
- 50 g de almendras laminadas
- 1 chorrito de zumo de limón
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 963 kJ / 230 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25hod. 40min
Carolinas
50 min
Mantecados de almendra
30 min
Turrón crujiente de regalo
2h 10min
Mantecados empolvados
2 Std.
Turrón de rosas, almendras, pistachos y arándanos
13 godz.
Turrón de chocolate y naranja
2h 10min
Carbayones
1h 25 min
Mantecados
2 Std.
Turrón de bizcocho de chocolate y dulce de leche
25 godz. 15 min
Bombones de toffee
3h 15min
Fondant (pasta de azúcar)
5 Min