![Alfajores de gofio (Canarias) Alfajores de gofio (Canarias)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32999678-93A5-471F-9362-3A3A3C3A0B07/Derivates/DAFF66B5-3DFB-4A4F-A04C-3F80573D95B9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de harina de repostería
- 300 g de gofio
- 1 sobre de levadura química en polvo (16 g)
- 220 g de mantequilla, en trozos (a temperatura ambiente)
- 200 g de azúcar
- 2 huevos
- 400 g de dulce de leche
- 100 g de coco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 569 kJ / 136 kcal
- Białko
- 1.84 g
- Węglowodany
- 18.48 g
- Tłuszcz
- 6.11 g
- Błonnik
- 0.65 g
Alternatywne przepisy
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1 godz.
Pan bendito de San Blas (Murcia)
4h
Mince pies
1 godz.
Pan de leche
2h 20min
Lazos de brioche y hojaldre
4hod. 20min
Bollos de aguardiente (sin azúcar)
1 Std. 30 Min
Panecillos de San Ignacio
25h
Relleno de café y whisky
5min
Flan de París con merengue
10u.
Niño envuelto
1 Std. 30 Min
Trenzas de avellana
1 Std. 45 Min