Lo Mai Gai (Steamed Glutinous Rice With Chicken)

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portion

Składniki

  • chicken thigh, boneless and skinless cut in 3 cm cubes
    200 g
  • sugar (opcjonalnie)
    2 tsp
  • salt
    ½ tsp
  • light soy sauce adjust to taste
    2 tsp
  • oyster sauce
    1 ½ tbsp
  • sesame oil
    1 ½ tbsp
  • cornflour (starch)
    1 tsp
  • water plus extra 4 tbsp water
    2000 g
  • dark soy sauce (opcjonalnie) (see tips)
    2 tsp
  • Thai glutinous rice rinsed (see tips)
    200 g
  • hot water or until covered
    300 - 350 g
  • chicken stock powder
    2 tbsp
  • sugar
    1 tsp
  • cooking oil for greasing
  • fresh coriander leaves for garnish
  • fried shallots for garnish
  • chilli sauce for dipping

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 portion

Sód 2923.4 mg
Białko 67.4 g
Kalorie 6010.4 kJ / 1436.5 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 213.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...