Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 250 g avelã torrada s/ pele
- 300 g leite gordo
- 400 g natas c/ 35% de gordura
- 100 g açúcar
- 1 pitada de sal
- 4 gemas de ovo
Molho de chocolate
- 100 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
- 100 g leite
- 40 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 574 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de canela
6 godz.
Crepes de camarão
1h 10min
Sanduíches com gelado de iogurte, coco e cereja
11h
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12hod.
Meia-lua de baunilha e caramelo
6h 25min
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8h 30 min
Tártaro de salmão
1hod. 30min
Telhas de sementes e molho wasabi
1h 25min
Gelado de amêndoa
8j
Gelado de ovos-moles
8h 50min
Raviolis de nozes com molho de limão e coentros
1h
Gelado semáforo
7h 30 min