Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queijo fresco
- 1000 g leite do dia
- 100 g leite em pó gordo
- 1 pitada de sal
- 25 gotas de coalho líquido
Pão de cereais
- 1 pitada de sal
- 100 g farinha integral ou especial p/ pão de sementes
- 400 g farinha tipo 65
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g sementes variadas (linhaça, sésamo, girassol)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1407 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manteiga
10 min
Queijo fresco e requeijão
48h
Queijo fresco
48h
Queijo fresco TM6
15h 20min
Iogurte grego natural
14 Std. 10 Min
Iogurte natural
12hod.
Iogurte natural na Varoma
12hod.
Queijo com ervas
50min
Queijo quark e pão de soro
12hod.
Iogurte grego com erva-príncipe
24h
Queijo
50min
O 1º queijo fresco
45min