Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho de salsa
- 20 g salsa
- 60 g azeite
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox)
- 1 c. chá de sal
Peixinhos da horta
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g feijão-verde cortado em metades
- 2 claras de ovo
- 2 gemas de ovo
- 50 g cerveja preta
- 70 g farinha
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1072.7 kJ / 256.4 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1201.4 mg
Alternatywne przepisy
Azevias de grão
50 menit
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 menit
Ovos verdes
1h 10 min
Croquetes
3sa
Pataniscas de feijão-verde
25 min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5 min
Feijão-verde guisado com ovos escalfados
1 Std. 15 Min
Migas alentejanas com entrecosto
1j 30 menit
Esparregado
20 min
Guisado de borrego
13 godz.
Peixinhos da horta
50 menit
Boleima de maçã e canela
45 Min