Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho de salsa
- 20 g salsa
- 60 g azeite
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox)
- 1 c. chá de sal
Peixinhos da horta
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g feijão-verde cortado em metades
- 2 claras de ovo
- 2 gemas de ovo
- 50 g cerveja preta
- 70 g farinha
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1072.7 kJ / 256.4 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1201.4 mg
Alternatywne przepisy
Mexilhões com molho de natas e coentros
40 min
Coscorões
2h 30 min
Recheio de sapateira
1h 15 min
Peixinhos da horta
50 min
Travesseiros de Sintra
55 min
Arroz de lingueirão
2 Std. 35 Min
Vinagreta de ervas
5min
Lingueirão à Bulhão Pato
2 Std. 20 Min
Pataniscas de feijão-verde
25 min
Caril de borrego
45 min
Esparregado
20min
Açorda de marisco
30 min