Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peru
- 600 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 peru (6000 g aprox.)
- 2 laranjas cortadas em quartos
- 2 limões cortados em quartos
- 600 g água
Recheio de castanhas
- 800 g água
- 500 g castanhas congeladas
- 200 g leite
- 50 g manteiga
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Recheio de carnes
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- 1000 g água
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 500 g carne de vaca picada
- 300 g carne de porco picada
- 3 salsichas de porco s/ pele
- 50 g sobras de pão, demolhado em água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 2 pitada de sal
- 2 pitada de pimenta
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 ovos cozidos cortados em pedaços
- 1 cebola p/ separar os recheios
- 1 bife de peru
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 802 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de marisco
50 Min
Recheio de sapateira
1 Std. 15 Min
Sapateira recheada
5 Min
Patê marinheiro
5 Min
Folar de Trás-os-Montes
2 Std. 30 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Sapateira na casquinha
30 Min
Cabrito assado
16 godz.
Ensopado de cabrito
40 Min
Patê de fígado
25 Min
Peru de Natal
1 Std. 30 Min
Folar transmontano
3 godz. 50 min