Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hortelã cristalizada
- 50 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Folhas de hortelã q.b. p/ cristalizar
Bolo
- 350 g curgete cortada em pedaços
- 120 g bebida de cânhamo
- 2 ovos
- 200 g açúcar de cana integral
- 100 g óleo
- 165 g farinha tipo 55
- 45 g cacau em pó
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1016 kJ / 243 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de abóbora
1h 35min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Panquecas de abóbora
40min
Bolo de avelã e café
40min
Queques de frutos secos
30min
Tarte de grão e coco
45min
Mousse de aveia
8h
Bolo de alfarroba
50 Min
Panquecas de alfarroba
40min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min
Queques de aveia e mirtilos
35 Min