Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de chocolate
- 50 g chocolate p/ culinária (53% cacau)
- 370 g leite condensado
- 10 g leite em pó
- 100 g natas
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de flor de sal
Bolachas
- 150 g manteiga
- 2 c. chá de gengibre em pó
- 100 g açúcar mascavado claro
- 220 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 371 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de manteiga
3 Std.
Cookies de chocolate
50 Min
Biscoitos de gengibre
40 Min
Bolachas de aveia recheadas com chocolate
50 Min
Bolachas do advento
8 Std. 40 Min
Bolachas com recheio de chocolate e menta
1h 45min
Bolachas de aveia com recheio de chocolate
2 Std.
Bolachas de alecrim e queijo
50 Min
Bolachas ovo da Páscoa
1 Std. 30 Min
Bolachas surpresa
1h
Granola de chocolate e amêndoa
1h
Bolachas de canela
30 Min