Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 2 c. sopa de amêndoa ralada p/ polvilhar
- 150 g mirtilos
- 3 ovos
- 60 g açúcar amarelo, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g amido de milho
- 200 g leite
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1898 kJ / 454 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de mirtilo
12h
Tarte Tatin de pera
1 Std. 30 Min
Tarte de cereja e amêndoa
55 min
Clafoutis de frutos silvestres
30min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1 Std. 20 Min
Clafoutis de laranja
35min
Angel cake de avelã
40min
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1 Std. 15 Min
Tarte de maçã
50min
Queques de aveia e mirtilos
35min
Bolo de tangerina
50min
Bolo rápido
50min