Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 15 g amido de milho
- 6 gemas de ovo
- 200 g amêndoa s/ pele
- 250 g açúcar
- 100 g água
- 1 tira de casca de limão
- 1 pau de canela
Sonhos
- 250 g água
- 50 g manteiga
- 15 g banha
- 1 c. chá de sal
- 5 g açúcar
- 170 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 4 ovos batidos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 811.4 kJ / 193.9 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Pudim de leite condensado e café
1 Std.
Tarte de limão e maracujá
1 Std.
Doce de amêndoa e ovos-moles
1h 20min
Pudim de laranja
5 Std.
Pudim Abade de Priscos - TM6
1 Std.
Toucinho-do-céu
1 Std. 30 Min
Torta de claras com manga
30min
Pão-de-ló com ovos-moles pobres
1 Std.
Barquinhos de meloa com creme de mirtilos e banana
10 Min
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Bolinhos de noz com requeijão e doce de abóbora
3 Std.