Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 15 g amido de milho
- 6 gemas de ovo
- 200 g amêndoa s/ pele
- 250 g açúcar
- 100 g água
- 1 tira de casca de limão
- 1 pau de canela
Sonhos
- 250 g água
- 50 g manteiga
- 15 g banha
- 1 c. chá de sal
- 5 g açúcar
- 170 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 4 ovos batidos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 811.4 kJ / 193.9 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 153.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mil-folhas de café
35 Min
Doce de amêndoa e ovos-moles
1j 20 menit
Dip cheesecake
30 min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4j 30 menit
Bolo de maracujá
1 Std. 15 Min
Semifrio marmoreado
4h 20 min
Tronco de chocolate recheado - Brocéliande
10h
Tarte de pera e amêndoa
1j 20 menit
Crème brulée com coco e lima
1 Std. 15 Min
Bolo-rei conventual
3sa
Creme de pasteleiro
15min
Pudim de laranja
5h