Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peras em calda
- 1 pau de canela
- 300 g açúcar
- 500 g água
- ½ limão (casca, só a parte amarela e sumo)
- 2 cravinhos
- 4 peras s/ casca (600 g aprox.)
Molho de chocolate
- 100 g natas
- 75 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 20 g manteiga
- 2 c. sopa de amêndoa granulada torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2763.7 kJ / 660.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 114.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 21.9 mg
Alternatywne przepisy
Gelado de natas e figo
8 godz.
Bolo de chocolate riscado
1j
Bolo de ananás
2 Std.
Chutney de pera e mostarda
45 Min
Tarte leve de amora
1j 30 menit
Peras em Moscatel com gelado de lima
4h
Capão com recheio de miúdos e de castanhas e batatas de rebolão
11 godz. 40 min
Chutney de pera e mostarda
40 Min
Bolo de abóbora assada e especiarias
1 Std. 40 Min
Licor de marmelo
744 Std.
Lombo recheado com alperces com redução de vinho do Porto
14h 10min
Bolo Mimoso
55 min.