Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peras em calda
- 1 pau de canela
- 300 g açúcar
- 500 g água
- ½ limão (casca, só a parte amarela e sumo)
- 2 cravinhos
- 4 peras s/ casca (600 g aprox.)
Molho de chocolate
- 100 g natas
- 75 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 20 g manteiga
- 2 c. sopa de amêndoa granulada torrada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2763.7 kJ / 660.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 114.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 21.9 mg
Alternatywne przepisy
Mocktail de pêssego
5 dk
Gelados de três chocolates
8h 20min
Gelado de pera e especiarias
8h 45min
Tarteletes de ameixa e amêndoa
1h 20min
Brigadeiros
1 Std. 30 Min
Caipirinha de tangerina e lima
5 dk
Fritos de couve-flor
30min
Bolo abelha com cobertura
1 Std. 25 Min
Tarte Tatin de pera
1 Std. 30 Min
Tarte de pera bêbeda
1 Std. 10 Min
Peras a vapor com massa folhada
1小时
Chocolate quente dos Incas
40min