Risoto de sardinha em lata e azeitonas

Risoto de sardinha em lata e azeitonas

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 doses

Składniki

  • azeitonas pretas s/ caroço
    150 g
  • sardinha em azeite (380 g aprox.)
    3 latas de
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • vinho branco
    40 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • água
    900 g
  • pimenta
    1 pitada de
  • arroz p/ risoto
    300 g
  • requeijão esfarelado
    120 g
  • limão (raspa e sumo)
    ½
  • Cebolinho picado q.b. p/ polvilhar
  • queijo da Ilha em lascas
    30 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 479.1 kcal / 2004.5 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 67.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 597.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...