Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce
TM6 TM5

Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce

4.6 (526 ocen)

Składniki

  • 2 Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
  • ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
  • 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 800 g Schweinefilet, in Medaillons (3 cm dick)
  • 150 g Cognac
  • 2 TL Grüner Pfeffer, eingelegt, abgetropft
  • 600 g Rinderfond
  • 200 g Crème fraîche
  • 1 TL Paprika edelsüß
  • 35 g Speisestärke
  • 5 Zweige Thymian, abgezupft
  • 1 Dose Champignons (Abtropfgew. 230 g), abgetropft
  • 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3072 kJ / 733 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
43 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy