Rinderfilet mit Kartoffelgratin und Senfbutter

Rinderfilet mit Kartoffelgratin und Senfbutter

4.4 466 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

Kartoffelgratin
  • Butter zum Einfetten
  • Mozzarella in Stücken
    125 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    800 g
  • Sahne
    150 g
  • Milch
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Butter
    30 g
  • Muskat
    2 Prisen
Senfbutter
  • Butter in Stücken
    200 g
  • süßer Senf
    40 g
  • Worcester-Sauce
    20 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Salz
    ¾ TL
  • brauner Zucker
    ½ TL
  • Majoran
    ½ TL
  • Eiweiß
    1
Rinderfiletsteaks und Fertigstellung
  • Wasser
    1370 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Rinderfiletsteaks (à 180 g)
    4
  • Butter
    50 g
  • Rosmarin
    2 Zweige
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Öl zum Braten

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1177 kcal / 4930 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 90 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...