Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schweinehaxen und Kartoffeln
- 750 g Wasser
- 2 Schweinehaxen (ca. 2 kg insgesamt), quer halbiert
- 3 TL Salz
- 3 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
Malzsauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Öl
- 300 g Malzbier
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4204 kJ / 1004 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
49h
Leberknödel
55 min.
Honig-Senf-Spareribs
4sa 20 dk
Gefüllter Schweinenacken mit Sauerkraut und Kartoffeln
3óra 30p
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2 godz. 55 min
Knuspriger Schweinebauch
3h
Glasierte Spareribs
6h 30min
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1 Std. 30 Min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2h
Sauerbraten
72 godz.
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min