Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schweinehaxen und Kartoffeln
- 750 g Wasser
- 2 Schweinehaxen (ca. 2 kg insgesamt), quer halbiert
- 3 TL Salz
- 3 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
Malzsauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Öl
- 300 g Malzbier
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4204 kJ / 1004 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1h 30min
Krustenbraten mit Malzsauce
2 Std. 40 Min
Marinierte Schweinenackensteaks
2h 30min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3h
Glasierte Spareribs
6h 30min
Knuspriger Schweinebauch
3h
Sauerbraten
72 godz.
Marinade für Spare Ribs
10min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Honig-Senf-Spareribs
4h 20min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2h 45min