Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe

Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe

4.2 18 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 200 g farina tipo 0
  • 2 uova
  • 150 g di acqua
  • 30 g olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • farina tipo 00 q.b.
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (origano, rosmarino, timo, salvia), le foglie e gli aghi
  • 100 g di burro a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di pepe rosa in grani

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.8 g
Kalorie 2728 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 68.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...