Urządzenia i Akcesoria
Korean Chicken Noodle Soup (Kal-guksu)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portion
Składniki
Dough
-
all purpose white flour255 g
-
cornstarch30 g
-
salt1 tsp
-
vegetable oil1 tbsp
-
water130 g
Chicken
-
onions cut into thin wedges (¼ in.)115 g
-
water995 g
-
salt divided1 ½ tsp
-
chicken thigh, skinless, boneless cut into strips (¾ in.)340 g
-
garlic cloves to taste8 - 10
-
vegetable oil1 ½ tbsp
-
sesame oil1 tbsp
-
black pepper, ground¼ tsp
Noodles and Soup
-
water1750 g
-
all purpose white flour to dust
-
sesame oil to drizzle
-
green onions thinly sliced, for garnish2
-
Korean chilli paste to serve (optional - see Tip)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1655.5 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
2071 kJ /
495 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Chicken Soups - CA
9 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Strawberry limeade mocktail (Diabetes)
10 min
Spaghetti Carbonara
40 min
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 min
Vegetarian Pizza (TM6)
Brak ocen
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 min
Pour Over Coffee
5 min
Vegan Oyster Mushroom Soup
Brak ocen
Sarsi Cordial
50 min
Vietnamese Egg Coffee
10 min
Bubur Lambuk Terengganu
50 min