Vegetable Sambar

Vegetable Sambar

4.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • onions cut in quarters
    100 g
  • fresh ginger
    20 g
  • garlic cloves
    25 g
  • tomatoes cut in quarters
    120 g
  • cooking oil
    30 g
  • dried chillies
    3
  • asafoetida
    ¼ tsp
  • fenugreek
    ¼ tsp
  • mustard seed
    ¼ tsp
  • urad dhall
    ¼ tsp
  • curry leaves deveined
    2 sprigs
  • cumin seeds
    ¼ tsp
  • sambar powder
    1 tbsp
  • hot water
    600 g
  • salt
    1 tsp
  • split mung beans rinsed, soaked for 2 hours
    200 g
  • carrots cut in cubes (2 cm x 2 cm)
    100 g
  • potatoes cut in quarters
    100 g
  • French beans cut in 2 cm length
    60 g
  • cauliflower cut in florets
    50 g
  • coriander leaves to garnish
    1 sprig

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 259 mg
Białko 2 g
Kalorie 350 kJ / 84 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...