Urządzenia i Akcesoria
Vegetable Sambar
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
-
onions cut in quarters100 g
-
fresh ginger20 g
-
garlic cloves25 g
-
tomatoes cut in quarters120 g
-
cooking oil30 g
-
dried chillies3
-
asafoetida¼ tsp
-
fenugreek¼ tsp
-
mustard seed¼ tsp
-
urad dhall¼ tsp
-
curry leaves deveined2 sprigs
-
cumin seeds¼ tsp
-
sambar powder1 tbsp
-
hot water600 g
-
salt1 tsp
-
split mung beans rinsed, soaked for 2 hours200 g
-
carrots cut in cubes (2 cm x 2 cm)100 g
-
potatoes cut in quarters100 g
-
French beans cut in 2 cm length60 g
-
cauliflower cut in florets50 g
-
coriander leaves to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
259 mg
Białko
2 g
Kalorie
350 kJ /
84 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Sambhar Masala
25 min
Fresh coconut chutney
10 min
Vada
2 godz. 35 min
Potato Peratal
40 min
Malabar Prawn Curry
1 godz. 25 min
Idli
15 godz. 40 min
Rasam
20 min
Mutton Peratal
1 godz. 25 min
Chapatis
1 godz.
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.