Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g yellow onions, cut into chunks
- 100 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut into slices
- 90 g cooking oil
- 200 g tomato ketchup
- 200 g sweet chilli sauce
- 1 ½ tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 10 g sugar, adjust to taste
- 10 g salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2206 mg
Alternatywne przepisy
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1h 10 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20 min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Braised Eggs
Keine Bewertungen
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30 min
Tom Yum Goong
30 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min