Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tangzhong bread dough
- 310 g high protein flour (bread flour)
- 230 g fresh milk, icy cold (see tips)
- 1 egg yolk
- 30 g sugar
- ½ tsp salt
- 10 g milk powder
- 1 tsp dried yeast powder
- 25 g butter, softened
Mochi filling
- oil, for greasing
- 100 g Thai glutinous rice, soaked for 4 hours
- 65 g caster sugar
- 585 g water
- 100 g Japanese adzuki bean paste, homemade (see tips) or store-bought
- cold water, for spraying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 189 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Mantou buns
1h 30min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 40 Min
Killer Toast
2 Std.
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Pineapple Tarts
1h 30min
Kaya (coconut jam)
1u. 10min
Salted Chicken
5h 10 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min
Egg Tarts
50min