Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tangzhong bread dough
- 310 g high protein flour (bread flour)
- 230 g fresh milk, icy cold (see tips)
- 1 egg yolk
- 30 g sugar
- ½ tsp salt
- 10 g milk powder
- 1 tsp dried yeast powder
- 25 g butter, softened
Mochi filling
- oil, for greasing
- 100 g Thai glutinous rice, soaked for 4 hours
- 65 g caster sugar
- 585 g water
- 100 g Japanese adzuki bean paste, homemade (see tips) or store-bought
- cold water, for spraying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 189 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1h 15min
Pineapple Tarts
1h 30 min
Killer Toast
2 godz.
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 Std. 30 Min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1h 30 min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Pandan chiffon cake
5h 15 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.