Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pork knuckle, cut in pieces (4-5 cm)
- 900 g water
- 120 g old ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 120 g young ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 30 g sesame oil
- 6 eggs, with shell
- 200 g black vinegar
- 500 g sweet vinegar
- 110 g palm sugar (gula Melaka)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Sesame Crème
10min
Hakka Yam Abacus
20min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
Salted Chicken
5sa 10 dk
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min