Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pork knuckle, cut in pieces (4-5 cm)
- 900 g water
- 120 g old ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 120 g young ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 30 g sesame oil
- 6 eggs, with shell
- 200 g black vinegar
- 500 g sweet vinegar
- 110 g palm sugar (gula Melaka)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Braised pork belly
55 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1h 50min
White Radish Pork Rib Soup
3u.
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1u. 20min
Rice Wine Chicken
30 min