
Urządzenia i Akcesoria
麻辣牛肉乾
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 人份
Składniki
-
乾辣椒20 克
-
牛腱 ,切塊(約2公分),先以滾水川燙600 克
-
薑 ,切片15 克
-
蒜苗 ,只取蒜白,切段50 克
-
八角2 顆
-
花椒粒½ 茶匙
-
蠔油50 克
-
鹽1 茶匙
-
醬油40 克
-
糖40 克
-
米酒1 大匙
-
水750 克
-
花椒粉2 茶匙
-
辣椒粉 ,依個人喜好添加1 大匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
311.2 kcal /
1300.5 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

非辣不可
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan