麻辣牛肉乾

麻辣牛肉乾

4.7 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 人份

Składniki

  • 乾辣椒
    20 克
  • 牛腱 ,切塊(約2公分),先以滾水川燙
    600 克
  • ,切片
    15 克
  • 蒜苗 ,只取蒜白,切段
    50 克
  • 八角
    2 顆
  • 花椒粒
    ½ 茶匙
  • 蠔油
    50 克
  • 1 茶匙
  • 醬油
    40 克
  • 40 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 750 克
  • 花椒粉
    2 茶匙
  • 辣椒粉 ,依個人喜好添加
    1 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 311.2 kcal / 1300.5 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...