Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
-
500
g Dinkelkörner
lub 500 g Weizenkörner -
200
g Möhren, in Stücken
lub 200 g Kürbis, in Stücken - 1 Würfel Hefe (40 g)
- 300 g Wasser, lauwarm
- 100 g Naturjoghurt
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Körner-Brot
2 Std. 50 Min
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Sesambrot
2 Std.
Fitnessbrot
1 Std. 45 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 Std. 10 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min