![Petits sandwichs façon bretzel Petits sandwichs façon bretzel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/59213C7D-624B-4C6A-8722-5C1BB3E92D7B/Derivates/b98cea68-05df-4781-a6d9-3ea6cfaadd61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 150 g d'eau
- 150 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 40 g de beurre, coupé en dés
La cuisson
- 1000 g d'eau
- 3 c. à café de sel
- 60 g de bicarbonate de sodium
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 80 g de roquette
- 150 g de tomates cerise, coupées en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de mozzarella, coupée en fines tranches
- 1 avocat, coupé en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 414 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzles aux girolles
50 мин.
Poulet mariné et pain pita
2 Std. 50 Min
Bretzel
1u. 10min
Hamburgers
3 Std. 15 Min
Bun à burger
4h 10min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Hamburger tex-mex
4h 25min
Mont d'Or et brioche
2u. 45min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Pan bagnat végétal
1h 30min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1u. 10min
Panini jambon-fromage
2u. 45min