Pakora de berenjena con salsa de yogur

Pakora de berenjena con salsa de yogur

4.3 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Salsa de yogur
  • de menta fresca
    2 ramitas
  • de cilantro fresco
    4 ramitas
  • de chile verde fresco (opcjonalnie)
    ¼
  • de tomate cortado en dados
    70 g
  • yogures de soja
    2
  • de sal
    1 pellizco
Pakora de berenjena
  • berenjenas con piel cortadas en rodajas finas (500 g)
    1 - 2
  • de sal
    3 cucharaditas
  • de garbanzos secos
    200 g
  • de bicarbonato
    ½ cucharadita
  • de comino en grano
    ½ cucharadita
  • de chile seco desmenuzado
    ¼ cucharadita
  • de curry en polvo
    1 cucharadita
  • de agua
    300 g
  • de zumo de limón
    1 cucharada
  • de aceite para freír
    300 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 288 kcal / 1204 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 18.4 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...