Ramen Noodle Soup

4.2 158 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 portions

Składniki

  • water
    14 oz
  • large eggs organic, pasture-raised
    5
  • garlic cloves
    3
  • fresh ginger peeled
    1 in.
  • red onions quartered
    4 oz
  • avocado oil
    ½ oz
  • fresh shiitake mushrooms sliced
    4 oz
  • beef broth low sodium
    65 oz
  • white miso paste
    2 oz
  • toasted sesame oil
    1 tsp
  • tamari sauce low sodium
    ½ oz
  • sambal oelek
    1 tsp
    1 tsp Sriracha
  • shirataki noodles e.g. Pasta Zero by Nasoya, drained (see Tip)
    16 oz
  • mixed fresh herbs to serve
  • fresh chilies sliced to serve
  • salt to taste
  • freshly ground black pepper to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2045 mg
Białko 13 g
Kalorie 766 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...