Friture d'anchois, sauce tartare

Friture d'anchois, sauce tartare

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de bouquet de persil frais
    ¼
  • de bouquet d'estragon frais
    ¼
  • de bouquet de cerfeuil frais
    ¼
  • de cornichons au vinaigre coupés en deux
    1 c. à soupe
  • de câpres au vinaigre
    1 c. à soupe
  • de moutarde
    1 c. à soupe
  • jaune d'œuf
    1
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'huile de colza
    70 g
  • de piment d'Espelette
    1 c. à café rase
  • huile de friture
  • de farine de blé
    100 g
  • de petits anchois frais vidés
    500 g
  • fleur de sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 571 kcal / 2395 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...