Urządzenia i Akcesoria
Kurczak duszony z czerwoną papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek extra vergine
-
3 ząbki czosnku
-
150 g cebuli , pokrojonej na kawałki
-
300 g czerwonej papryki , pokrojonej na kawałki
-
1000 g kurczaka (udka, skrzydełka, pierś)
-
50 g wody
-
200 g sosu pomidorowego (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu drobiowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu , świeżo zmielonego
-
250 g pieczarek , pokrojonych w plasterki
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej , lub do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2470 kJ /
591 kcal
Białko
54 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Świąteczna szynka peklowana
170 godz. 20 min
Bigos
1 godz. 30 min
Bigos staropolski
1 godz. 35 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1 godz. 10 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.