Urządzenia i Akcesoria
Kurczak duszony z czerwoną papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek extra vergine
-
3 ząbki czosnku
-
150 g cebuli , pokrojonej na kawałki
-
300 g czerwonej papryki , pokrojonej na kawałki
-
1000 g kurczaka (udka, skrzydełka, pierś)
-
50 g wody
-
200 g sosu pomidorowego (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu drobiowego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu , świeżo zmielonego
-
250 g pieczarek , pokrojonych w plasterki
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej , lub do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2470 kJ /
591 kcal
Białko
54 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szynka peklowana
170 godz. 20 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1 godz. 15 min
Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem
2 godz. 40 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min