Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 450 g de riz long complet
- 500 - 900 g d'eau
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 355 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissoler 200 g de courgettes
20min
Cuisson du riz long blanc
35min
Cuisson des pâtes
25min
Rissoler lardons et champignons
20min
Cuisson du boulgour moyen
35min
Cuisson du riz basmati
35min
Dorer 200 g d'oignons
25min
Rissoler 300 g d'oignons
20min
Cuisson du riz au jasmin
35min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Rissoler 300 g de champignons frais
25min
Rissoler des oignons
20min