![Cuire du riz long complet Cuire du riz long complet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA26ED2A-0981-4A19-935B-F4D0D5C95BD7/Derivates/cfe92248-6715-491d-a5b4-b19737ca9b2e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 450 g de riz long complet
- 500 - 900 g d'eau
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 355 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz au jasmin
35 min
Cuisson du riz long blanc
35 min
Cuisson des pâtes
25 min
Rissoler 300 g de champignons frais
25 min
Rissoler 200 g de courgettes
20 min
Riz complet végétarien
40 min
Cuisson du boulgour moyen
35 min
Cuisson du riz basmati
35 min
Rissoler 300 g d'oignons
20 min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 min
Rissoler lardons et champignons
20 min
Rissoler des oignons
20 min