Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g de riz au jasmin
- 300 - 580 g d'eau
- 10 - 20 g d'huile végétale
- ½ - 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1124.7 kJ / 268.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 331.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuire du riz long complet
55 Min
Cuisson du riz jasmin
35 Min
Cuisson du riz long blanc
35 Min
Cuisson des pâtes
25 min
Cuisson de l'épeautre perlé
35 Min
Cuisson du millet
45 Min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1 godz. 5 min
Cuisson du riz basmati
35 Min
Cuisson de l'épeautre complet
35 Min
Cuisson du boulgour moyen
35 Min
Cuisson du riz basmati
35 Min
Cuisson du riz
25 min