Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 1 c. à soupe de beurre fondu
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- 2 c. à soupe de graines de sésame
- 4 tranches fines de baguette de pain
- 40 g de cantal entre-deux, coupé en copeaux
- 4 œufs
- de l'eau, jusqu'au marquage 1 litre (l)
- fleur de sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1043.4 kJ / 249.4 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 359.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz long blanc
35 Min
Œuf à la coque et asperges en mouillettes
15min
Œuf dur, parmesan et tomates séchées
45min
Mayonnaise
5 min
Omelette aux pommes de terre et papillote de fruit
25 min
Tartine œuf mi-dur, mayonnaise aux agrumes et fromage
25 min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 min
Crème fouettée au citron
10 min
Poireaux et œufs durs, sauce gribiche
35 Min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 Min
Lieu et pommes de terre vapeur, sauce beurre blanc au citron vert
40min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min