Cheesecake alla crema catalana
TM6

Cheesecake alla crema catalana

3.7 (103 oceny)

Składniki

Base della cheesecake

  • 300 g di biscotti, tipo digestive a pezzi
  • 130 g di burro a pezzi
  • 1000 g di acqua

Crema catalana

  • 100 g di zucchero
  • 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 400 g di latte intero
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 130 g di tuorli

Terminare la preparazione

  • zucchero di canna, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2393.7 kJ / 572.2 kcal
Białko
7.1 g
Węglowodany
45.6 g
Tłuszcz
41 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Błonnik
0.6 g
Sód
166.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy