Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 300 g di biscotti, tipo digestive a pezzi
- 130 g di burro a pezzi
- 1000 g di acqua
Crema catalana
- 100 g di zucchero
- 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 400 g di latte intero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 130 g di tuorli
Terminare la preparazione
- zucchero di canna, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2393.7 kJ / 572.2 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 166.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortine al limone (TM6)
2 Std.
Zabaione (TM6)
15min
Semifreddo al caramello salato
11 Std.
Cuore al limone (senza lattosio)
2 Std.
Trancetti al cioccolato bianco e caramello salato
1h 30min
Sbriciolata con crema inglese alla vaniglia
1h 30min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Cheescake al caco mela
8h
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min
Crema pasticcera al cucchiaio
15min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min
Caramello liquido
35min