Cheesecake alla crema catalana

Cheesecake alla crema catalana

3.7 113 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Base della cheesecake
  • 300 g di biscotti, tipo digestive a pezzi
  • 130 g di burro a pezzi
  • 1000 g di acqua
Crema catalana
  • 100 g zucchero
  • 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 400 g di latte intero
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 130 g di tuorli
Terminare la preparazione
  • zucchero di canna a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 166.8 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 2393.7 kJ / 572.2 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Węglowodany 45.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...