Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 30 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 25 g di granella di nocciole + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6422 kJ / 1535 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 121.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Semifreddo al cioccolato e Whisky
4h
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h
Tartellette alle fragole
1h 20 min
Tartufi al cioccolato e crema al Whisky
1h 10min
Gelato pistacchio e mandorle
8 godz. 30 min
Torta ai tre cioccolati
5h 20min
Semifreddo nocciolato
8sa 20 dk
Gelato al gianduia
10 Std. 20 Min
Gravity cake con confetti colorati
3h
Panna cotta (per 2 persone)
5h 30min
Salame di cioccolato al mascarpone
3h 15 min