Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej, ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
- 800 g wody
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżeczki cukru
- 60 g białego chleba tostowego, w kromkach (3 kromki), pokrojonego w 2 cm kostkę
- 480 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Szołder (murzin) wielkanocny
2h 45min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Kluski kładzione z kaszy manny
45min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Knedel na parze (w stacji Thermomix Friend®)
1 godz.
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.