Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de leche
- 1000 g milk
- 130 g white sugar
- 120 g brown sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp bicarbonate of soda
Pastry
- 50 g white sugar
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 170 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg
- 1 pinch sea salt
- 400 g pouring (whipping) cream
Banana topping
- 3 ripe bananas, cut into slices
- chocolate shavings, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2896.8 kJ / 692.4 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 42.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 189.7 mg
Alternatywne przepisy
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1 Std.
Chloe's caramel fudge
24u. 30min
Lamington swiss roll
25 godz. 40 min
Profiteroles
2h
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4h 30min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40 min
Boston Bun
2h 45min
"To die for" mini pavlovas
2h 40min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28 Std. 15 Min