Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de leche
- 1000 g milk
- 130 g white sugar
- 120 g brown sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp bicarbonate of soda
Pastry
- 50 g white sugar
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 170 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg
- 1 pinch sea salt
- 400 g pouring (whipping) cream
Banana topping
- 3 ripe bananas, cut into slices
- chocolate shavings, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2896.8 kJ / 692.4 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 71.5 g
- Tłuszcz
- 42.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 189.7 mg
Alternatywne przepisy
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50 min
Charlotte Russe
3h
Strawberry champagne cake
3h 10min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 godz. 15 min
Espresso caramel sauce
45 Min
Almond toffees
1h 45 min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1 godz. 5 min
Chocolate lava pudding
40 Min
Mini chocolate cakes
50 min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 godz. 10 min