Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple jam
- 500 g fresh pineapple flesh (approx. 1 pineapple), cut into pieces (4 cm - see Tips)
- 100 g brown sugar
- 40 g white rum (optional)
- 40 g fresh passionfruit pulp (approx. 2 passionfruit - see Tips)
Pastry
- 1 egg
- 50 g white sugar
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 220 g plain flour, plus extra for dusting
Passionfruit custard filling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- 30 - 40 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- 100 g fresh passionfruit pulp (approx. 5 passionfruit)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1903 kJ / 453.1 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 50.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Bee sting cake
6 Std. 50 Min
Apricot Danish slice
40 min
Apple crumble meringue slice
2u. 45min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Black forest cake
5h
Cheesecake with meringue topping
3u. 30min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min
Apple tea cakes
1h 10 min
Mini French apple cakes
1sa 35 dk
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20 min
Portuguese-style custard tarts
40 min