Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple jam
- 500 g fresh pineapple flesh (approx. 1 pineapple), cut into pieces (4 cm - see Tips)
- 100 g brown sugar
- 40 g white rum (optional)
- 40 g fresh passionfruit pulp (approx. 2 passionfruit - see Tips)
Pastry
- 1 egg
- 50 g white sugar
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 220 g plain flour, plus extra for dusting
Passionfruit custard filling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- 30 - 40 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- 100 g fresh passionfruit pulp (approx. 5 passionfruit)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1903 kJ / 453.1 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 50.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2h 10 min
Decadent dark chocolate brownies
2h 15 min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20 min
Banana bread
1h 50 min
Chocolate pecan pie
1h 55min
Raspberry soufflés
1h 35 min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 Std. 35 Min
Coconut butter cake
1h
Orange and almond cake
2h 20 min
Cream cheese frosting
5 min
Caribbean carrot cake
2h 10 min
Sticky date pudding
1h 30 min