![Pozole Blanco Pozole Blanco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A8402B89-2C1E-4A2C-8E2B-0FE24E1E4B73/Derivates/8A280342-1806-4D8D-9B76-2FBA2259D3C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla
- 150 g de rábano
- 3 dientes de ajo
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1 ramita de mejorana fresca
- 300 g de maíz pozolero, precocido
- 2000 g de agua
- 1200 g de carne de cerdo (pierna, lomo, costilla)
- 2 cditas de sal
- 2 cditas de orégano
- 200 g de lechuga orejona, picada
- limones para acompañar
- chile piquín, seco al gusto
- tostadas para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2087 kJ / 497 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pambazos CDMX
2h 30min
Agua de horchata
15 min
Tinga de pollo
30 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Mole de olla
35 min
Chicharrón en salsa verde
25 Min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Arroz a la mexicana
50 min
Arroz rojo
1h 25 min
Picadillo
25 Min