Ceviche de camarón

Ceviche de camarón

4.6 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porciones

Składniki

  • 500 g de camarones pelados en trocitos (1 cm)
  • 100 g de jugo de limón fresco
  • 50 g de jugo de naranja fresco
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 4 jitomates sin semillas, en cuartos
  • 3 chiles serranos desvenados, en mitades
  • 1 cucharada de sal
  • 1 ramita de cilantro sólo las hojas
  • 1 aguacate maduro, pelado y en cubos
  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • cebollín fresco, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 27 g
Kalorie 1151 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...